CAP A LA PACIFICACIÓ DEL CARRER ENTENÇA

0
102
views

L’Ajuntament anuncia un programa que implica la pacificació del carrer Entença

L’AFA Xirinacs està molt satisfeta amb el nou projecte de l’Ajuntament Protegim les Escoles que l’alcaldessa Ada Colau va anunciar el 13 de gener.

“Protegir tots els nens i nenes de la ciutat. Aquest és l’objectiu del programa que desplegarà el Govern municipal per millorar els entorns dels equipaments educatius de 0 a 12 anys i garantir que siguin segurs i saludables. Es tracta d’avançar cap a la pacificació de l’espai urbà d’un total de 200 escoles i llars d’infants amb actuacions que permetin respirar un aire de més qualitat, reduir el soroll ambiental, disminuir l’accidentalitat i crear més espais de trobada. En definitiva, fer de les escoles i el seu voltant un lloc segur i ple de vida.”

Nota de premsa de l’Ajuntament:

Explicació de l’Ajuntament a Twitter:

L’AFA Xirinacs ha estat treballant en la millora de l’entorn de l’escola des de l’any 2018, quan va sol·licitar entrar al projecte Entorns Escolars (ara anomenat “ecoxamfrans”) . Aquests últims mesos ens hem reunit amb l’Ajuntament per parlar sobre els canvis que es faran aquest estiu i que consideràvem insuficients, ja que no reduïen el soroll i la contaminació ni milloraven la seguretat dels infants. 

Degut a les característiques del carrer Entença i la protecció del trànsit motoritzat, el projecte d’Entorns Escolars només volia proporcionar un espai al xamfrà, a cinquanta metres de la porta de l’escola, i sense ampliar la vorera tal com s’ha fet en altres entorns escolars.

Amb el nou projecte Protegim les Escoles, l’Ajuntament ha anunciat que l’entrada de l’escola guanyarà espai al carrer Entença i que a la resta de carrils es reduirà la velocitat a 20 o 30 km/h. També s’instal·laran radars informatius, tal com s’explica a la nota de premsa de l’Ajuntament i al gràfic publicat a Twitter pel consistori.

Esperem que aquest projecte sigui una realitat ben aviat i que es faci extensiu a la resta de centres educatius del carrer Entença (l’escola Joan Miró i, el curs que ve, l’escola Entença, per exemple) i d’altres vies amb alta densitat de trànsit de la zona (com ara l’escola Llorers, al c. Aragó i l’av. de Roma).

Tot seguit, us destaquem els paràgrafs més rellevants d’aquesta documentació i la referència directa a la nostra escola.

“L’entrada a l’espai pacificat se senyalitzarà amb pintura de color taronja i un logotip horitzontal específic que el visualitzarà. I als punts d’accés i sortida dels centres es crearan uns espais plaça amb una superfície no inferior a una circumferència de 10 metres de diàmetre on s’hi posarà mobiliari urbà que convidarà a passejar-hi amb tranquil·litat i fer-hi activitats.”

“Per reduir el trànsit, es disminuirà l’espai destinat als vehicles suprimint carrils de circulació i places d’aparcament. També es reduirà la velocitat màxima permesa –preferiblement a 20 km/h–, es col·locarà senyalització vertical i horitzontal i radars informatius, s’adaptarà la semaforització, es millorarà l’enllumenat i es col·locaran elements de seguretat com baranes i pilones. I s’implementarà el programa de persones voluntàries pel control del trànsit a l’hora d’entrada i sortida de classe.”

“Prioritat en escoles amb alta contaminació ambiental, tant de l’aire com acústica.”

“Prioritat en escoles en punts complicats de seguretat viària.”

“… al llarg d’aquest any es faran actuacions en 19 centres més, entre els quals hi ha escoles amb projectes ja programats com l’Escola Carlit, l’Escola Marillac, l’Escola 9 graons, l’Escola Xirinacs, les Escolàpies Llúria, el Sagrat Cor Diputació, l’Institut Viladomat i l’Escola Sagrada Família.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here