Qui som

Què és l’AFA Xirinacs?

És l’associació de famílies d’alumnes de l’escola Xirinacs, actualment en instal·lacions provisionals al xamfrà d’Entença amb Rosselló i amb projecte d’anar situada al recinte de la Model en un futur. 

Dins i al voltant de l’escola hi ha diferents “personatges” que participem en la vida de la comunitat: infants i mestres, per descomptat, però també educadores, personal administratiu, de neteja i de cuina i… famílies!

Les famílies dels infants ens associem per fer una comunitat més forta, per complementar l’important paper de l’escola i per ajudar-nos entre nosaltres. I tot això ho fem coordinant-nos amb l’escola i d’acord amb el seu projecte educatiu.

En paraules de l’aFFaC, “l’AFA és una associació sense ànim de lucre formada per famílies d’alumnes per contribuir a la millora de la qualitat del sistema educatiu públic i de les condicions d’escolarització de l’alumnat. Des de l’AFA, que se situa en el mateix centre educatiu, les famílies exercim diferents responsabilitats —econòmiques, legals, laborals i personals— per influir en l’educació de tot l’alumnat i en el bon funcionament del centre educatiu”. 

Com ho fem, tot això?

Doncs amb el temps i les ganes de les famílies que hi participen de manera voluntària. A través de les comissions, o col·laborant puntualment quan es demana ajuda, o pagant la quota… Sí, també pagant la quota! 

La quota anual permet finançar les activitats de l’AFA: comprar un altaveu per a les festes, material per muntar les celebracions, subvencionar l’acollida de les assemblees i xerrades, i també ajudar aquelles famílies que per la raó que sigui no poden pagar la quota completa.

I… per què?

Doncs perquè creiem en fer xarxa, en ajudar-nos els uns als altres, i tal com estan muntades les coses (pressupost educatiu insuficient, nul·la conciliació familiar i laboral, famílies amb necessitats específiques…) o ho fem nosaltres o no ens ho farà ningú. L’AFA vol ser un espai per a tothom i vol contribuir a fer la vida més fàcil a les famílies, ens hi vols ajudar?

Com ens organitzem?

L’AFA és una associació sense afany de lucre, amb uns estatuts i uns càrrecs electes. Però el més important de l’AFA són les famílies que en formen part, que hi poden dir la seva de dues maneres: participant a les assemblees (hi pot assistir qui vulgui, però només les famílies sòcies tenen dret de vot) i formant part de les comissions i grups de treball.

Visita les nostres comissions

Tenim dos grups de treball que es coordinen amb l’escola per fer feines puntuals: la bricobrigada i la brigada de costura, un grup d’intercanvi de béns de segona mà (el Xiri Pop) i un grup de Suport lingüístic per corregir i traduir textos de l’AFA. En el camp més lúdic també tenim la batucada Xirinola, una coral per a adults i un grup excursionista en fase de proves.

→ Fem assemblees trimestrals on informem del que fem i debatem cap on volem anar

→ Si vols afegir-te a una comissió, escriu al seu correu electrònic i t’indicaran què has de fer 

Com puc rebre informació?

  • Et pots subscriure al nostre butlletí aquí, des d’on també rebràs informació de les nostres activitats i comunicacions sobre les assemblees.
  • Pots unir-te al nostre canal de Telegram.
  • Pots seguir-nos a Twitter.