Espai de migdia

L’Espai de migdia és l’estona que va de 12.30 a 15 h, durant la qual no hi ha classes (no és horari lectiu). Durant aquest temps els infants poden anar a dinar a casa o es poden quedar a l’escola; en aquest cas el servei de lleure i menjador està gestionat per l’AFA i L’Esguard (cooperativa sense ànim de lucre de projectes educatius) amb la col·laboració i supervisió de l’escola (a través de la comissió mixta de Menjador).

Tenim moltes coses a explicar-vos sobre com funciona l’Espai de migdia, però encara estem treballant en la informació que us volem donar. Després del llarg parèntesi de la pandèmia, el final de curs passat vam recuperar les observacions per part de la comissió de Menjador (que ens permeten tenir una visió més propera del que passa durant l’estona de migdia). Esperem que a partir d’ara, i si la situació no canvia, es tornin a fer de forma habitual. Per això de moment només us explicarem el més bàsic sobre aquesta estona tan important en la jornada escolar dels infants.

>> On puc consultar els menús de cada mes? Aquí.

>> Quin és l’horari?

>> Quin és el preu de l’Espai de migdia? El preu total és de 6,91€/dia (inclou el preu de tot l’Espai de migdia: educadores, menjar, transport, personal de l’office, material, gestió, neteja de menjadors, etc.), que és el preu màxim establert per a la prestació del servei escolar de menjador dels centres educatius de titularitat del Departament d’Educació per al curs 2023-2024. Com que es tracta d’una escola encara en creixement, el nombre total d’alumnes que es queden a dinar no és suficient per poder establir un preu inferior si es vol mantenir la qualitat dels menús i una ràtio de criatures per educadores tan baixa com sigui possible.

Les condicions del servei per al curs 2023-2024 són aquestes.

>> Qui elabora els menús? Els menús els elabora l’equip de dietistes-nutricionistes de Roca González, partint d’un menú base (basal). No obstant, la comissió de Menjador de l’AFA (on comptem amb una dietista-nutricionista, una experta en seguretat alimentària i una gestora de cuines escolars), revisa els menús i proposa canvis per anar-los adaptant al tarannà de l’escola. A més, la comissió es reuneix periòdicament amb la coordinadora de l’Espai de migdia de L’Esguard per valorar els canvis, l’acceptació dels plats i seguir proposant millores. Amb aquestes reunions volem seguir ajustant i millorant els menús, també amb l’objectiu de treballar l’educació alimentària i ajudar a reduir el malbaratament alimentari.

>> Qui ofereix el servei de càtering? L’empresa Roca González.

>> Per què necessitem un càtering? La construcció en mòduls de l’escola i la manca d’espai, ara per ara no permeten disposar d’una cuina pròpia (tan sols tenim un espai d’office on es rep i se serveix el menjar i on es renten els estris). És per això que mentre no tinguem cuina, ens cal que Roca González transporti el menjar desde la seva cuina central, enlloc de poder-lo cuinar a l’escola.

>> Qui està a càrrec dels infants aquesta estona? La cooperativa L’Esguard.

>> Com acompanyeu els infants en aquesta estona? L’Espai de migdia és l’estona en què s’atenen dues de les necessitats més importants dels infants: l’alimentació i el descans. Per això, d’acord amb el projecte educatiu de l’escola, intentem acompanyar aquest moment amb la màxima cura: creiem que cal evitar les presses, respectar els diferents ritmes, promoure l’autonomia, fomentar l’autoregulació i atendre la necessitat de descans o moviment.

>> Com em puc posar en contacte amb l’Espai de migdia? La coordinadora de l’Espai de migdia és la Fer.

– Per notificar qualsevol incidència (absència, dieta…): 

  • Telèfon: 623 105 041, de 9 h a 9.30 h del mateix dia
  • Correu electrònic: xirinacs@lesguardcoop.cat, abans de les 9.30 h del mateix dia

És important recordar que perquè sigui una falta justificada cal que ho digueu abans de les 9.30 h del mateix dia perquè la Fer a aquella hora comunica el nombre de menús al càtering. Més enllà d’aquesta hora, el menú serà comptabilitzat igualment.

– Si detecteu alguna incidència al rebut, podeu adreçar-vos a: rebuts@lesguardcoop.cat

– Si voleu parlar d’altres aspectes que us preocupin podeu escriure a xirinacs@lesguardcoop.cat o trucar al 623 105 041 de 9 h a 10.30 h de dilluns a divendres.

Comunicació amb L’Esguard

Per a qualsevol suggeriment o si voleu col·laborar amb la comissió de Menjador, podeu escriure a: menjador@afaxirinacs.org.