Continuen les reunions amb Ajuntament i Consorci

0
82
views

El dilluns 30 de maig membres de la comissió d’Equipaments i una representant de la junta de l’AFA ens vam reunir amb l’equip directiu de l’escola, el Consorci i l’Ajuntament en el marc de les reunions de seguiment trimestrals del procés de transformació del recinte de la Model.

En aquesta reunió hi van assistir la Direcció de Serveis d’Estratègia Urbana (Model Urbà), i la Conselleria d’Educació del Districte, en representació de l’Ajuntament. També vam comptar amb la presència de la Direcció d’Equipaments Educatius i un representant d’Equipaments per a la Nova Escolarització, que són les àrees encarregades de les infraestructures escolars del Consorci d’Educació de Barcelona (planificació, nova construcció i millora d’equipaments educatius, provisió de mobiliari, etcètera).

L’objectiu de la reunió era que ens expliquessin en quin punt es troba el projecte de l’escola institut que anirà al recinte de la Model, atès que és la ubicació definitiva que se’ns ha assignat. En aquest sentit ens van confirmar el que ja van anunciar a la reunió del desembre del 2021, que és que de moment no es pot fer cap previsió a llarg termini perquè en aquest procés de transformació hi ha moltes parts implicades. Per això es van cenyir a explicar-nos el calendari més immediat, que de moment només preveu els passos que cal seguir fins al maig del 2024 (i que inclou l’aprovació inicial de la Modificació del Pla General metropolità, la licitació del concurs de projectes, la redacció del projecte i l’auditoria).

Vista la situació, des de l’AFA vam plantejar que era molt probable que per al curs 2026-2027 (que és quan la primera promoció de Xirinacs entrarà a secundària) l’institut definitiu no estarà construït. Per aquesta raó vam demanar un calendari del procés de transformació del recinte de la Model, la previsió de fer un institut provisional si no està llest l’edifici definitiu i la planificació de l’oferta educativa de secundària per als pròxims anys.

D’altra banda, vam plantejar la necessitat de dos equipaments en la ubicació provisional actual: una cuina pròpia (imprescindible per facilitar la gestió dels àpats i la millora nutricional dels menús) i un aparcament per a bicicletes (per fomentar l’ús d’aquest mitjà i donar resposta a la demanda de les famílies que ja el fan servir).

Per a totes aquestes peticions caldrà esperar dos moments clau: al mes de juny, la convocatòria de la comissió de Seguiment del Consell de Barri i del Grup Impulsor i de Seguiment, i al mes d’octubre, la primer reunió trimestral de seguiment quadrilateral (equip directiu, AFA, Consorci i Ajuntament).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here