Aprenem sobre el racisme

0
42
views

El taller impartit per Kaire Ba DeJuan, de SOS Racisme, va obrir una porta a entendre qüestions relacionades amb l’origen del racisme, què és, qui el pateix i com es manifesta actualment al nostre país. Però sobretot va posar sobre la taula la necessitat de parlar-ne obertament. Tanmateix va generar molts dubtes de com afrontar certes qüestions, sobretot relacionades amb els infants, i una necessitat de parlar-ne entre les famílies.

Aquelles que no vau poder venir aviat tindreu un resum dels conceptes claus que es van tractar, i un àudio on poder escoltar-la.

Recursos

El proper curs organitzarem més xerrades, però de moment, per a aquelles que hi estigueu interessades, us deixem uns quants recursos. La bibliografia sobre el tema és diversa i molt extensa, així que us deixem alguns llibres que ens són més propers, ja que les autores són espanyoles racialitzades i van dirigits a un públic no especialitzat, i dos títols més que ens semblen molt interessants ja que interpel·len directament la gent blanca.

Ser mujer negra en España, de Desiree Bella

Qué hace un negro como tu en un sitio como este, de Moha Gherou

Hija de Inmigrantes, de Safia El Aaddam

Por qué no hablo con blancos sobre racismo, de la britànica Reni Eddo-Lodge

Fragilidad blanca, de la nord americana Robin DiAngelo

De la Desiree Bella, també us recomanem apuntar-vos al seu butlletí setmanal amb contingut gratuït: https://www.desireebela.com/aprende-gratis/

El podcast No hay negros en el Tibet, disponible a Spotify, on 3 afrodescendents espanyols expliquen amb molt d’humor les seves experiències.

TED talk de l’escriptora Chimamanda Adichie, que parla sobre el perill de l’història única i la falta de referents.

Avui a les 20h, a l’espai Periferias Cimarronas, es representa l’obra de teatre “No es país para negras”.

Per acabar, en aquest enllaç hi trobareu les propostes de la comissió de Feminismes i diversitats de lectures infantils que tracten, entre d’altres, la diversitat racial, ètnica i cultural: https://www.afaxirinacs.org/recull-de-contes-pel-feminisme-i-la-diversitat/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here