Comunicat de l’AFA Xirinacs sobre l’ampliació dels mòduls prevista per als dies 15 i 16 de juliol

0
154
views

L’AFA de l’escola Xirinacs hem decidit publicar aquest comunicat sobre les obres d’ampliació dels mòduls per al curs vinent, amb l’objectiu d’explicar com s’ha arribat a aquesta situació i quin és el nostre posicionament.

En una reunió de seguiment rutinària que va tenir l’escola amb el Consorci d’Educació de Barcelona (d’ara endavant, CEB), i davant la preocupació de les famílies (transmesa per l’equip directiu a les representants del CEB), se’ls va assegurar que el casal d’estiu es podria fer íntegrament a l’escola, ja que les obres d’ampliació dels mòduls eren petites i es podrien fer de manera que no afectessin les activitats. No es va especificar en quines dates es durien a terme aquestes actuacions, però sí que es va dir que el casal es podria fer al recinte de l’escola les cinc setmanes que s’havia demanat (del 25 de juny al 26 de juliol).

En una reunió a la qual també van assistir representants de l’AFA, el 17 de juny, el CEB va comunicar a l’equip directiu que l’arribada dels mòduls que s’han d’afegir estava prevista per al juliol, i que això suposaria l’aturada de les activitats del casal durant dos dies. Immediatament se’ls va recordar el compromís que el CEB havia assumit amb escola i famílies, segons el qual les obres no obstaculitzarien el desenvolupament del casal. Davant d’això, el CEB va assegurar que faria el possible per canviar les dates.

Com a resposta, el 27 de juny el CEB va comunicar a l’escola que havia sigut absolutament impossible de modificar les dates i que finalment l’arribada dels mòduls seria el dilluns 15 i el dimarts 16 de juliol. Per aquesta raó, s’emplaçava l’escola a avisar les persones encarregades de l’organització del casal que durant aquestes dates s’hauria de fer fora de les instal·lacions de l’escola.

Com a AFA volem expressar el nostre malestar davant l’incompliment del compromís que havia assumit en més d’una ocasió el CEB: que les obres d’ampliació no suposarien cap entrebanc per al casal d’estiu. Entenem que incomplir els compromisos no és una bona base per a la confiança.

Tampoc ens sembla acceptable que no se’ns ofereixi cap solució i que es faci recaure la responsabilitat de reorganitzar les activitats fora de l’escola sobre l’AFA i l’empresa encarregada del casal.

D’altra banda, volem expressar la inquietud que ens genera el fet que cada estiu s’hagin de fer obres d’ampliació a l’escola. En un context en què la conciliació familiar i laboral és gairebé inexistent i les famílies ens veiem obligades a portar els infants a un casal d’estiu, que aquest casal no es pugui fer a les instal·lacions de la nostra escola ens sembla un greuge inacceptable. Més encara si el CEB no ens ofereix cap alternativa que no sigui apuntar els nostres infants en casals d’altres escoles.

Per totes les raons exposades, volem:

1. Transmetre al CEB el nostre total descontentament amb la gestió de les afectacions que tindran les obres d’ampliació d’enguany i amb l’incompliment del compromís que el CEB havia assumit.

2. Demanar que es faci un acompanyament real a les famílies de l’escola pública i que, davant de les afectacions derivades de ser una escola provisional en mòduls, s’ofereixin solucions o alternatives que impliquin els mínims entrebancs.

3. Demanar que els pròxims anys, en què estan previstes obres de major magnitud dins de l’escola i al voltant d’aquesta, el CEB es comprometi a cedir-nos algun espai públic, proper i que compleixi els requisits necessaris per poder desenvolupar amb normalitat el casal d’estiu. I també, per descomptat, que mantingui i compleixi aquest compromís.

AFA de l’escola Xirinacs
Barcelona, 5 de juliol de 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here