Dones i ciència

0
76
views

Imatge ISGlobal

Segurament noms com ara Hedy Lamarr, Ada Lovelace,Josefina Castellví, Nettie Stevens, Alice Ball, Miriam Friedman Menkin,  a més d’una i de dues persones se’n escapen.

Però si parlem del wi-fi, de l’Antàrtida,dels cromosomes XY, de la lepra o de la fecundació in vitro, llavors sí que potser en podem dir alguna cosa d’aquests descobriments. I ho podem dir gràcies a la perseverança de dones que, com aquestes, van donar el millor de si mateixes per aportar el seu granet de sorra (o no tan granet) a la ciència.

Històricament les dones han estat marginades també en el camp de la ciència.  El dia 11 de Febrer, dia internacional de la nena i la dona en la ciència,volem recordar el gran paper que han tingut moltes d’elles en aquest camp.

Des de la Comissió de Feminismes i Diversitats us convidem a llegir aquesta infografia i a reflexionar sobre la invisibilitat que durant tants anys han hagut de suportar les dones en aquest camp.

És important seguir trencant barreres perquè totes tinguem les mateixes oportunitats.

Esperem que aquesta infografia, feta per ISGlobal, així com el recull de contes us agradi.


La col·lecció “Pequeña&GRANDE”, té alguns títols sobre la vida de dones científiques: Marie Curie, Jane Godall, Ada Lovelace, Zaha Hadid o Dian Fossey. També té una “subcol·lecció” per a criatures més petites amb títols sobre la majoria d’elles.

https://www.pequenaygrande.es/latienda/


“Ada Lovelace : la primera programadora de la història” / textos María Serrano ; il·lustracions Tyto Alba

https://aladi.diba.cat/record=b1916971~S171*cat


“Dones negres en la ciència” / Zinthia Palomino, projecte & Nina Sefgick, il·lustració

https://aladi.diba.cat/record=b1968231~S171*cat


“Científiques”, Cristina Serret (Autor) ROCA MAINAR, ORIOL;CORONADO RAMOS, ÁNGEL (Ilustració)

https://www.fnac.es/a8791541/Cristina-Serret-Cientifiques?Origin=GOO_PMAX_B_BOOKS_AG&gclid=CjwKCAiA0JKfBhBIEiwAPhZXDyD-iWRusFOH93WfDJka_GvdVVUN-TIVV0RMI7AZ4se8y9XGgDtDRhoCZF0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here