Parlem de diversitat

0
20
views

Mapis*, per què es comporta de manera rara?
Mapis, per què es posa nerviós i crida tant?
Mapis, per què sembla estrany quan parla?

Segurament el teu fill o filla t’ha preguntat alguna cosa semblant en algun moment i mentre penses què contestar sorgeixen paraules com “discapacitat” o “normal”.

El dia 27 d’octubre des de la comissió de Diversitat Funcional de l’AFA vam organitzar un taller amb aforament limitat de la mà d’Anna Colomés, de l’associació Fil d’Ariane.

En aquest taller es van donar algunes eines per acompanyar els nostres infants i respondre els seus dubtes respecte a la diversitat, així com per ajudar-los a ser capaços d’entendre les raons per les quals una criatura neurodivergent o funcionalment diversa es comporta de certa manera.

A través d’una dinàmica vam poder connectar amb aquests infants sense que hi fossin, posar-nos per un instant a la seva pell.

Va ser una experiència molt emotiva i mobilitzadora en què es van generar rialles, llàgrimes i molta empatia.

Ens omple de felicitat poder programar aquest tipus de tallers a l’escola, ja que és una manera de conscienciar i acompanyar les famílies que es preocupen per deixar la seva empremta per una societat més justa i igualitària.

Si voleu participar a la comissió, teniu qualsevol consulta o necessiteu la nostra ajuda escriviu a: diversitatfuncional@afaxirinacs.org.


Mapis* – expressió utilitzada per un infant de Xirinacs amb diagnòstic TEA per referir-se a la mare i el pare.


Versió de l’article en castellà

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here