Celebrem el Dia de la Visibilitat Lèsbica

0
54
views

El Dia de la Visibilitat Lèsbica se celebra cada 26 d’abril des de l’any 2008 com una manera de reclamar la igualtat de drets i oportunitats per a les lesbianes. Des de la comissió de Feminismes i Diversitats estem orgulloses de visibilitzar el desig i l’amor entre dones i altres models de família, i ens resulta important que des de petites ampliem els imaginaris, posem paraules a la riquesa dels desitjos i donem referents LGTBI+ positius.

Des de petites ens han ensenyat que és molt important per a les dones l’amor romàntic. Trobar una persona que encarnarà la nostra completesa i amb la qual serem felices i estarem plenes. I el mandat social, a més a més, ens diu que aquesta persona serà un home al qual hem d’agradar, cuidar i atraure.

Les dones, doncs, ens socialitzem pensant en com agradar els homes, com fer que ens desitgin, estar boniques, a l’espera i disponibles per a ells. Des de petites, si ets nena, ens pregunten si ja tens nòvio i, si ets nen, si tens xicota. Encara no tenim moltes paraules per a quan no et sents ni l’una ni l’altre. Sembla impossible imaginar-se altres maneres, però sabem i sentim moltes formes d’estimar.

És per això que celebrem aquest dia i us deixem un petit recull de llibres, pel·lícules (per compartir amb les criatures, però també per a les adultes) que parlen sobre l’amor entre dones, altres desitjos i diversitats familiars, per ampliar referents i representacions a la nostra vida quotidiana. També adjuntem alguns enllaços d’entitats que ofereixen recursos LGTBI.

Llistat de contes:

Selecció de pel·lícules amb temàtica lèsbica i sobre diversitat sexual: